Bewegingsketen

Wanneer een beperking of blokkade in gewrichten of spieren ontstaat, dan moeten andere gewrichten en spieren deze beperking compenseren om lichamelijk te kunnen blijven functioneren. Door die compensatie kunnen blessures ontstaan. Fysio Eray kijkt daarom naar de hele lichamelijke bewegingsketen.

Stel hier uw vraag  Analyse van de bewegingsketen

  Het verhelpen van pijnklachten en laten herstellen van spieren en gewrichten ligt niet altijd in het behandelen van het overbelaste gebied. Dit noemen we een ketenprobleem.

  Zo kan het zijn dat u na het behandelen van een knie-blessure, geen knie-pijn meer heeft. Maar er kan wel een bewegingsbeperking aanwezig blijven, die door de enkels, heup en rug wordt gecompenseerd, waardoor klachten kunnen ontstaan.

  Bekkenfysiotherapie.jpg
  Bekkenfysiotherapie.jpg

  Behandelen van de bewegingsketen

  Om pijnklachten en blessures duurzaam te behandelen, zorgen we ervoor dat u niet meer hoeft te compenseren. Naast symptomen behandelen, moeten we dus vooral de oorzaak vinden.

  Tijdens het eerste consult bespreken wij uw klacht en nemen wij uw bewegingsgewoonten door. Zo ontstaat een goed beeld van de oorzaak en kunnen wij gericht behandelen.

  Testimonials

  Hoe ervaart men onze zorg?

  “Ik kon mijn nek niet meer bewegen na een auto ongeluk. Daarbij sliep ik slecht en werd ik vaak wakker door de pijn. Nu kan ik weer pijnvrij mijn nek bewegen en word ik 's nachts niet meer wakker!”

  F. Kahveci

  “Duidelijke en goede begeleiding, flexibel en snel met afspraken maken, duidelijk doel en resultaat”

  Anoniem

  “Het serieus van nemen van de client en een duidelijke situatieschets over de stand van zaken en het geven van vertrouwen in het resultaat welke behaald wilt worden met de behandelingen.”

  Anoniem

  Jan