Bewegingsketen

Wanneer een beperking of blokkade in gewrichten of spieren ontstaat, dan moeten andere gewrichten en spieren deze beperking compenseren om lichamelijk te kunnen blijven functioneren. Door die compensatie kunnen blessures ontstaan. Fysio Eray kijkt daarom naar de hele lichamelijke bewegingsketen.

Stel hier uw vraag  Analyse van de bewegingsketen

  Het verhelpen van pijnklachten en laten herstellen van spieren en gewrichten ligt niet altijd in het behandelen van het overbelaste gebied. Dit noemen we een ketenprobleem.

  Zo kan het zijn dat u na het behandelen van een knie-blessure, geen knie-pijn meer heeft. Maar er kan wel een bewegingsbeperking aanwezig blijven, die door de enkels, heup en rug wordt gecompenseerd, waardoor klachten kunnen ontstaan.

  Fysio Eray
  Bekkenfysiotherapie.jpg

  Behandelen van de bewegingsketen

  Om pijnklachten en blessures duurzaam te behandelen, zorgen we ervoor dat u niet meer hoeft te compenseren. Naast symptomen behandelen, moeten we dus vooral de oorzaak vinden.

  Tijdens het eerste consult bespreken wij uw klacht en nemen wij uw bewegingsgewoonten door. Zo ontstaat een goed beeld van de oorzaak en kunnen wij gericht behandelen.

  Fysio Eray Team
  ×