1. Blog
 2.  » Een einde aan chronische achillespeesklachten met shockwave therapie

Shockwave therapie tegen achillespees-klachten

datum
juli 2022
leestijd
8 minuten
 1. Blog
 2.  » Een einde aan chronische achillespeesklachten met shockwave therapie

Shockwave therapie tegen achillespees-klachten

datum
juli 2022
leestijd
8 minuten
shockwave therapie eindhoven
Jorg Gabriels
Eray
Specialist in Fysiotherapie

Eray
Specialist in Fysiotherapie

Bij een blessure van de achillespees heeft u pijn op of boven uw hiel. De achillespees verbindt de kuitspieren met het hielbeen. Het is de grootste pees van het lichaam en zorgt ervoor dat uw voet zich met kracht kan afzetten van de grond wanneer u wandelt of springt.

Een achillespeesblessure kan zorgen voor klachten die kunnen resulteren in beperkingen in het dagelijks leven of tijdens het sporten. Shockwave therapie kan u helpen bij het herstel van achillespeesklachten. Bij Fysio Eray bieden we shockwave therapie aan. In dit artikel leggen we uit hoe deze behandeling eruitziet.

Oorzaken van achillespeesklachten

De achillespees kan geïrriteerd raken wanneer u veel loopt of springt, slechte schoenen draagt of een afwijkende stand heeft van de voeten. En op deze manier raakt de achillespees overbelast, doordat de pezen op een onnatuurlijke manier gebruikt worden.

De manier waarop de peesvezels zijn georganiseerd, verandert dan. Er is hier sprake van een achillespeesblessure. Achillespeesklachten kunnen geleidelijk ontstaan, zoals bij een ontsteking en overbelasting. In andere gevallen kan het juist acuut ontstaan. Een onverwachte beweging kan bijvoorbeeld zorgen voor een scheur in de achillespees.

Achillespees shockwave therapie

Symptomen van achillespeesklachten

Vaak voorkomende achillespeesklachten zijn een scheur of ontsteking in de achillespees. Een scheur in de achillespees zorgt acuut voor pijn. Deze pijn resulteert erin dat u bijna niks meer kunt. Dit maakt vervolgens het lopen bijna onmogelijk.

Ook kunt u de plek van de ruptuur met het oog zien. Bij een achillespeesontsteking kunt u last hebben van irritatie, pijn en zwelling. Deze pijn verergert meestal tijdens het lopen of sporten en centreert zich enkele centimeters boven de hiel. Daarnaast kan het zijn dat de achillespees in de ochtend stijf aanvoelt.

Plan een vrijblijvend intakegesprek

Gesprek met een fysiotherapeut. U wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.  Een zeer vriendelijke en vooral kundige fysiotherapeut.
  Geen onnodige behandelingen, dus no-nonsens. Een dikke aanrader! Nogmaals bedankt Eray.

  – Fysio Eray

  Behandeling van achillespeesklachten

  Soms is het correct uitvoeren van speciale oefeningen onder begeleiding van een fysiotherapeut en voldoende rust genoeg. Oefeningen die de kuitspieren sterker maken, zijn goed voor het herstel van de achillespees. Een blessure aan de achillespees gaat langzaam over. Na enkele behandelingen met shockwave therapie neemt de pijn al af en na drie tot vijf behandelingen is er al duidelijk effect voelbaar.

  Als alternatief kan shockwave therapie uitkomst bieden. Na enkele behandelingen met shockwave therapie neemt de pijn al af en na drie tot vijf behandelingen is de blessure helemaal genezen.

  Shockwave therapie (ESWT)

  Shockwave therapie, ook wel ‘extracorporale shockwave therapie’ of ‘ESWT’ genoemd, kan worden ingezet als behandelmethode bij langdurig ontstoken en beschadigde pezen. Deze therapie is over het algemeen niet pijnlijk, maar kan wel gevoelig zijn. De mate van gevoeligheid hangt af van de locatie en de ernst van uw blessure. Een shockwave therapie traject bestaat uit 3 tot 8 behandelingen, met een pauze van 7 tot 10 dagen tussen de behandelingen.

  Tijdens shockwave therapie worden speciale krachtige golven gericht op de pees. De schokgolven worden aangemaakt door een apparaat dat de specialist tegen de huid plaatst. De golven gaan door de huid naar het gebied dat ontstoken is en veroorzaken kleine scheurtjes in het weefsel.

  Hierdoor kan uw lichaam makkelijker nieuwe bloedvaten aanleggen in het ontstoken gebied. Die bloedvaten zijn belangrijk voor de genezing. De shockwave therapie stimuleert dus de zelfhelende werking van het lichaam. Ongeveer 80% van de behandelde patiënten geeft aan dat de behandeling gewerkt heeft voor hen.

  Behandeling met shockwave therapie bij Fysio Eray

  Bij Fysio Eray staat het totale lichaam voorop. Alles staat namelijk in verbinding met elkaar. Bij ons kunt u terecht voor algemene fysiotherapie, maar wij zijn ook gespecialiseerd in chronische klachten, zoals achillespeesklachten en bieden we shockwave therapie aan.

  Shockwave therapie kan u helpen eindelijk af te komen van uw chronische pijnklachten. Samen zorgen we er hopelijk voor dat uw klachten niet meer terugkomen. Contact opnemen en een afspraak maken kan gemakkelijk via de website.

  Plan een vrijblijvend intakegesprek

  Gesprek met een fysiotherapeut. U wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.   ×