1. Blog
 2.  » Met sportfysiotherapie 100% fit terug binnen de lijnen

Met sport-fysiotherapie 100% fit terug binnen de lijnen

datum
oktober 2022
leestijd
8 minuten
 1. Blog
 2.  » Met sportfysiotherapie 100% fit terug binnen de lijnen

Met sportfysiotherapie 100% fit terug binnen de lijnen

datum
oktober 2022
leestijd
8 minuten
Sportfysiotherapie Eray
Jorg Gabriels
Eray
Specialist in Sportfysiotherapie

Eray
Specialist in Sportfysiotherapie

Als fysiotherapeuten hebben we veel te maken met sport(blessures). Sport is nu eenmaal niet alleen een bron van plezier en van gezondheid, maar helaas soms ook van blessures. Fysiotherapeuten spelen vaak een grote rol bij het herstel en de revalidatie van sportblessures.

De relatie tussen fysiotherapie en sporten is zelfs zo sterk, dat er binnen de fysiotherapie een speciale stroming is die zich op het sporten richt: de sportfysiotherapie. Binnen Fysio Eray is sportfysiotherapie één van onze speerpunten. We werken niet alleen met andere professionals en met verschillende sportverenigingen samen, we blijven nieuwe cursussen en opleidingen op dit gebied volgen.

Hierdoor hebben we een schat aan ervaring en heel veel kennis die we inzetten wanneer we sporters terug naar hun sport begeleiden. We vertellen graag over de extra mogelijkheden die we u hierdoor kunnen bieden. Want er is een groot verschil tussen bijna hersteld terugkeren in uw sport, of volledig hersteld terugkeren.

Met welke klachten kunt u bij een sportfysiotherapeut terecht?

De sportfysio is vanzelfsprekend bij uitstek geschikt voor sportblessures. Dit kunnen acute aandoeningen zijn zoals een spierscheuring of andere kwetsuur na een trauma. We zien regelmatig sporters met problemen met hun kniebanden, meniscus of schouders. Ook zien we veel spierblessures en peesklachten, die gerelateerd zijn aan het sporten.

Een ander belangrijk onderdeel is de chronische sportblessure. Deze ontstaat vaak over langere tijd en wordt vaak langzaam erger. Bij dit soort blessures is er niet alleen de klacht op zichzelf, maar zijn er ook allerlei compensatiemechanismen aanwezig die betrokken zijn bij de blessure. U heeft misschien aangeleerd om bewegingen op een andere manier te doen of u belast andere lichaamsdelen extra om uw gekwetste ledemaat te ontzien.

Bij de behandeling is het dan net zo belangrijk om weer op de natuurlijke, gezonde manier te gaan bewegen en sporten. We richten ons dus niet alleen op de klacht, maar ook op de kwaliteit en de kracht van de beweging zodat er geen onnodige compensatie mechanismen meer aanwezig zijn.

Sportfysiotherapie Eindhoven

Plan een vrijblijvend intakegesprek

Gesprek met een fysiotherapeut. U wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.  Binnen no-time van mijn bovenbeenblessure afgeholpen. Erg fijne manier van behandelen en complimenten aan de sportfysiotherapeut voor de goede service.

  – Fysio Eray

  Hoe ziet een revalidatie van een sportblessure er bij ons uit?

  Een sportfysiotherapeut heeft alle kennis en kunde die een reguliere fysiotherapeut ook heeft. Maar daarnaast heeft een sportfysio nog een aantal extra mogelijkheden. Er is namelijk een groot verschil tussen wat u in een trainingssessie in de sportschool kunt en datgene wat u daadwerkelijk tijdens het sporten te verduren krijgt.

  Een sportfysiotherapeut is dan ook niet alleen gericht op het lichamelijke herstel, maar ook op de relatie van uw herstel en de gevraagde inspanning met het sporten. Dit betekent dat we niet alleen kijken naar bijvoorbeeld de stabiliteit van de knie of de kracht van een herstelde hamstring. We kijken specifiek naar wat er weer van het gekwetste lichaamsdeel gevraagd gaat worden bij uw sport.

  Want tijdens een sportsituatie is de kracht niet gelijkmatig verdeeld en is er geen nette opbouw van belasting. Op het veld of in de zaal is de belasting steeds wisselend en vaak onverwacht en onevenredig verdeeld. Er wordt dus veel meer van uw lichaam gevraagd dan tijdens de meeste oefeningen.

  Hier spelen wij tijdens de therapie op in door eerst ons te richten op de kwaliteit van de beweging. Voert u de beweging op die manier uit, dat deze optimaal is voor uw lichaam?

  Wanneer u dit kunt doen, dan richten we ons op kracht. We trainen de weerstand en belastbaarheid op, als voorbereiding voor de terugkeer naar uw sport. In deze laatste fase simuleren we sportsituaties zodat u ook echt 100% klaar bent om terug te keren.

  Op deze manier herstelt u niet alleen van uw blessure, we zorgen er ook voor dat deze niet terug komt.

  Sportfysiotherapie in Eindhoven bij Fysio Eray

  Onze praktijk heeft bijzonder veel ervaring en kennis op het gebied van sportfysiotherapie. We komen dan ook graag met u in contact wanneer u een sportblessure heeft of wanneer u bezig bent met een revalidatie.

  Wanneer u ons belt of een berichtje stuurt, dan denken we graag met u mee.

  Plan een vrijblijvend intakegesprek

  Gesprek met een fysiotherapeut. U wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.   ×