1. Blog
 2.  » Onze zorg bij pijn aan de binnenkant van de knie

Onze zorg bij pijn aan de binnenkant van de knie

datum
oktober 2023
leestijd
7 minuten
 1. Blog
 2.  » Onze zorg bij pijn aan de binnenkant van de knie

Onze zorg bij pijn aan de binnenkant van de knie

datum
oktober 2023
leestijd
7 minuten
Binnenkant Knie Pijn
Jorg Gabriels
Eray
Specialist in Fysiotherapie

Eray
Specialist in Fysiotherapie
We kunnen niet zomaar zonder onderzoek zeggen wat er aan de hand is wanneer u pijn heeft aan de binnenkant van uw knie. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten of de pijn acuut is opgekomen of dat deze langzaam steeds erger is geworden.

Om een goede behandeling te bieden, moeten we daarom allereerst onderzoeken wat er precies aan de hand is. In dit artikel willen we uitleggen hoe wij te werk gaan bij pijnklachten aan de binnenzijde van de knie. We beschrijven meerdere mogelijke oorzaken en de hierbij passende therapie.

Omdat onze praktijk veel sportblessure behandelt, zien wij veel mensen met knieklachten. Wij vertellen u dan ook graag hoe wij u kunnen helpen.

Welke delen van de knie kunnen pijn aan de binnenzijde veroorzaken?

De knie is een stevig gewricht, dat veel belasting aankan. Daarnaast is de knie ook erg beweeglijk en kan deze bijna 180 graden buigen. Om dit te bewerkstelligen, bestaat de knie uit een aantal verschillende structuren.

Er zijn de botdelen van het bovenbeen en onderbeen. Deze worden stevig op hun plaats gehouden door de kniebanden en de kruisbanden. Het gewrichtskapsel zorgt voor stabiele aanhechting voor alle banden en biedt een afgesloten ruimte voor de gewrichtsvloeistof.

De menisci zorgen voor het dempen van schokken om de botdelen te beschermen, terwijl de spieren zorgen voor kracht en stevigheid.

In het geval van pijn aan de binnenzijde van de knie, is er meestal sprake van een probleem met de meniscus, het kraakbeen of de binnenband van de knie.

Klachten Binnenzijde Knie

Ons onderzoek bij pijnklachten van de binnenzijde van de knie

Om er achter te komen welke structuur er beschadigd is, stellen we u een aantal vragen en doen wij een lichamelijk onderzoek. We willen allereerst weten of er iets is gebeurd, zoals een trauma, waarbij u beschadigingen opgelopen zou kunnen hebben.

Daarnaast kan de pijn plotseling zijn ontstaan, of juist over een langere periode. Dergelijke informatie helpt ons bij het vaststellen van de oorzaak van de pijnklachten.

Bij het lichamelijk onderzoek inspecteren we de knie op afwijkingen zoals een zwelling of spierafnamen. Ook doen we testen om de stabiliteit, de kracht en de beweeglijkheid van de knie te onderzoeken. Deze testen doen we zowel actief (u beweegt) als passief (wij bewegen de knie).

En sommige gevallen adviseren wij u om verder beeldvormend onderzoek te laten doen. In de meeste gevallen geeft het onderzoek echter al voldoende informatie om vast te kunnen stellen waar uw klachten vandaan komen.

Plan een vrijblijvend intakegesprek

Gesprek met een fysiotherapeut. U wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.  ”Mede doordat de knie onderdeel deel is van een bewegingsketen, zijn er vaak bijkomende factoren. Wij hebben bij onze therapie ook veel aandacht voor zaken als compensaties of uitstralende pijn via bijvoorbeeld de fascia.”

  – Fysio Eray

  Onze behandeling bij pijn aan de binnenkant van de knie

  Wanneer we weten of de klachten komen door een aandoening zoals artrose of juist door een verrekking van de binnenbanden, dan kunnen we samen aan de slag. Op basis van onze bevinden stellen we een behandelplan op dat we samen met je doornemen.

  De oorzaak van uw klachten is hierbij leidend voor het hersteltraject. In de meeste gevallen zullen we veel aandacht hebben voor het herstellen van de beweeglijkheid en de belastbaarheid van de knie.

  Wanneer uw knie op een gezonde manier beweegt en voldoende belastbaar is, dan is deze bestand tegen de gevraagde belasting van bijvoorbeeld sport.

  Mede doordat de knie onderdeel deel is van een bewegingsketen, zijn er vaak bijkomende factoren. Wij hebben bij onze therapie ook veel aandacht voor zaken als compensaties of uitstralende pijn via bijvoorbeeld de fascia.

  Onze therapie is altijd gericht op duurzaam herstel, zodat u volledig herstelt weer aan het werken, sporten en genieten kunt gaan.

  Fysio Eray in Eindhoven staat voor u klaar

  Wij hebben een praktijk in Eindhoven en fysiotherapie praktijk in Best. Op beide locaties kunnen wij u helpen. U kunt ons eenvoudig bereiken via een bericht of door ons te bellen. Wij leggen u dan graag onze werkwijze uit.

  Plan een vrijblijvend intakegesprek

  Gesprek met een fysiotherapeut. U wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.   ×